Австрийското правителство потвърди, че е против присъединяването на България, Румъния

...
Австрийското правителство потвърди, че е против присъединяването на България, Румъния
Коментари Харесай

Още една страна се обяви против влизането на България в Шенген

Австрийското държавно управление удостовери, че е срещу присъединението на България, Румъния и Хърватия към Шенгенското пространство. Новината идва единствено няколко дни откакто Европейската комисия сподели, че трите страни дават отговор на критериите, избрани за влизане на нови членове.

Официалните оферти за влизането на трите страни в Шенген са от дълго време поставени на масата – в тази ситуация с България и Румъния от цели 11 години. Резервите на някои страни обаче забавиха процеса, който в този момент е в последната си фаза.

Пред ежедневника „ Куриер “ австрийският вътрешен министър Герхард Карнер дефинира като „ несвоевременно “ отварянето на Шенген за нови сътрудници в миг, когато „ системата на външните граници не работи “. Думите му идват на фона на повишената миграционна вълна към неговата страна, идваща по линията на така наречен Балкански маршрут.
 За България в Шенген и резултата на пеперудата
Евентуалното присъединение на България, Румъния и Хърватия ще бъде подложено на гласоподаване на срещата на вътрешните министри на Европейски Съюз на 8 декември. Европейският вътрешен комисар Илва Йохансон сподели тази седмица, че „ е време да ги приветстваме “ и Европейският парламент също утвърди тази стъпка.

Съгласно процедурите министрите ще прегледат влизането на България и Румъния в едно решение, а в друго – това на Хърватия. Крайният резултат от вота наподобява повече от нерешителен, защото приемането в Шенген изисква единомислещата поддръжка от всички европейски държавни управления.

Възражения против разширението на безвизовото пространство към този момент показаха Нидерландия и Швеция.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинШенген участие присъединение Австрия ПоследниНай-четениПолитика 16 Още една страна се разгласи срещу влизането на България в Шенген Индустрии 120 Обявиха финалистите в Effie Awards България 2022 Политика 252 Швеция удостовери теорията за сериозен бойкот против „ Северен поток “ Компании 260 Амстердам остава цел на „ Син Карс “ макар скорошния крах на БФБ Любопитно 12865 Най-скъпият Мондиал в историята: Цените хвърчат, само че билети и места няма Пазари 11917 Голямото съветско петролно катурване набира скорост Компании 10374 Exe Solar построява цех за 13 млн. лева в Ямбол Имоти Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР