Австрийското правителство обяви, че ще въведе национална лотария за ваксини,

...
Австрийското правителство обяви, че ще въведе национална лотария за ваксини,
Коментари Харесай

Австрия ще насърчава ваксинацията с национална лотария

Австрийското държавно управление разгласи, че ще вкара национална лотария за ваксини, с цел да насърчи въздържащите се да се имунизират. Това става часове преди Народното събрание да одобри законопроект за въвеждане на наложителна имунизация, заяви организация Ройтерс.

Приблизително 72% от популацията на Австрия е изцяло имунизирано против COVID-19, което е един от най-ниските равнища в Западна Европа.

Новите случаи на заразяване сложиха в сряда следващ връх поради разновидността Омикрон. Правителството желае да избегне ново национално блокиране, защото страната излезе от четвъртото си едвам предишния месец.

„ Какво може да спечелите от
лотарията за имунизация? Ваучери! ”, разгласи канцлерът Карл Нехамер на взаимна конференция с водача на опозиционните социалдемократи Памела Ренди-Вагнер, с която е била контрактувана мярката.

Нехамер сподели, че желае да има финансова премия за тези, които се имунизират, добавяйки: „ Научихме се от предишното и видяхме, че
лотарията за имунизация е най-хубавият вероятен метод за основаване на такава система.

Планира се жителите, без значение дали към този момент са имунизирани или не, да получават по един билет за всяка сложена доза - общо три билета за тези, които са си създали подсилваща ваксина. Всеки десети билет ще завоюва ваучер в размер на 500 евро, сподели Нехамер, без да показва защо са ваучерите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР