Австрийско-унгарската граница отново е отворена за български граждани, съобщиха от

...
Австрийско-унгарската граница отново е отворена за български граждани, съобщиха от
Коментари Харесай

Отворена е Австрийско-унгарската граница за български коли

Австрийско-унгарската граница още веднъж е отворена за български жители, оповестиха от Министерство на външните работи.

Първите коли към този момент са минали през границата, по информация на посланика ни във Виена Иван Сираков, който е на граничния пункт. Австрийската и унгарската полиция вършат трасе на българските коли. Отворено е и второ платно.

Разпоредено е нашите дипломати ни на границата да оказват цялостно подпомагане на българските жители.

Снощи унгарската граница беше отворена в посока България, с цел да бъдат пропуснати наши сънародници и жители на Румъния. Заради късия "прозорец ", даден от румънските управляващи, българите са били пропускани единствено от 21 ч. локално време през вчерашния ден до среднощ и единствено 70 коли бяха минали.

По-рано денем унгарският външен министър Петер Сиярто позвъни на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и даде обещание основаване на организация отсега нататък български жители да могат да минават сухопътните граници на Унгария от 21 ч локално време (22 ч българско) до 5 ч локално време (6 ч българско).

От Унгария приканиха всички пътуващи да се преценяват с напътствията на органите на реда и да изчакват търпеливо да бъдат пропуснати.
На 16 март Унгария затвори границата си за задгранични жители като превантивна мярка за разпространяването на COVID-19, което прави този маршрут за завръщане в България доста нерешителен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР