Австрийският вътрешен министър Герхард Карнер заяви днес, 8 декември, че

...
Австрийският вътрешен министър Герхард Карнер заяви днес, 8 декември, че
Коментари Харесай

Австрия налага вето на България и Румъния за Шенген

Австрийският вътрешен министър Герхард Карнер съобщи през днешния ден, 8 декември, че ще гласоподава срещу влизането на Румъния и България в Шенгенското пространство, съобщи Франс прес.

Карнер сподели това на съвещание със свои сътрудници в Брюксел и по този начин разгласи желанието на Австрия да блокира присъединението на двете страни.

По-рано стана ясно, че по всяка възможност Нидерландия и Австрия ще блокират присъединението на Румъния и България. Канцлерът на Австрия Карл Нехамер публично заяви, че държавното управление му ще преразгледа позицията си чак следващата година.

Вотът за България и Румъния е първа точка от съвещанието на министрите на правораздаването и вътрешните работи. Веднага по-късно е планувано гласуването за Хърватия.

В сряда вечер ръководителите на четирите най-големи групи в Европейския парламент - Европейската национална партия, Прогресивният алианс на социалистите и демократите, " Обнови Европа " и " Зелените/Европейски свободен алианс " изпратиха писмо до министрите на правораздаването и вътрешните работи, в което упорстват през днешния ден те да дадат зелена светлина на България, Румъния и Хърватия за пълноправното им участие в Шенген до края на годината, което пък да подсигурява отпадането на инспекциите на вътрешните им граници при започване на 2023 година

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР