Австрийският скиор Марк Жирардели, който вчера обяви, че е мажоритарен

...
Австрийският скиор Марк Жирардели, който вчера обяви, че е мажоритарен
Коментари Харесай

От Министерството на туризма отрекоха Жирардели да е съветник на Ангелкова

Австрийският скиор Марк Жирардели, който през вчерашния ден разгласи, че е мажоритарен притежател на „ Юлен” АД., не е консултант на министъра на туризма Николина Ангелкова . Това обявиха от отрасловото ведомство след постъпили запитвания, съобщи bTV.
Петкратният притежател на Световната купа по ски алпийски дисциплини е бил дипломат на българския туризъм зад граница в интервала от декември 2014 година до началото на 2016 година От Министерството на туризма допълват, че Жирардели не е получавал заплащане за популяризирането на България измежду интернационалните среди и функционалността си на консултант.
„ Информацията, че Марк Жирардели е притежател на „ Т.А.К. Сървисиз лимитед “ беше показана в понеделник, 17 декември 2018 година Дотогава този факт не е бил прочут на Министерството на туризма. Що се отнася до изказвания за вероятен спор на ползи – той не е налице , защото господин Жирардели по никакъв метод не е взел участие в оферти за развиването на съответни курорти в България”, споделят още от отрасловото ведомство.
Оттам декларират, че не носят отговорност за приемането на проекти за ръководство на националните паркове, както и с разпоредбите за осъществяване на концесионни процедури в планинските курорти.
Припомняме, че по-рано, запитан категорично от кого е купил " Юлен ", Жирардели отвърна, че притежател преди него е бил " един фонд " . Подписал съм декларация за конфиденциалност и не мога да кажа името на фонда, добави ски легендата, съгласно който фондът " участва на три континента ".
Той допусна, че негативното въодушевление, което се основало през годините в Банско, предиздвикало въпросния фонд да продава. На категорично запитване на Нова телевизия има ли връзки с ръководителя на ски федерацията Цеко Минев (бел. ред. - тъй като персонално министър председателят Бойко Борисов го уточни за притежател на " Юлен " ), Жирардели изясни, че ги свързва общото занимание – ските и планината. Ски легендата сподели, че като акционер бил " единствен " и не отговори има ли други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР