Австрийският президент Александър Ван дер Белен връчи на лидера на

...
Австрийският президент Александър Ван дер Белен връчи на лидера на
Коментари Харесай

Себастиан Курц получи мандат за съставяне на австрийско правителство


Австрийският президент Александър Ван дер Белен връчи на водача на консервативната Австрийска национална партия (АНП) Себастиан Курц мандат за сформиране на ново държавно управление. Събитието се организира в двореца „ Хофбург ”.

"Въз основа на резултатите от изборите, аз Ви давам правото да образувате държавно управление като началник на партията, която завоюва болшинството от гласовете", сподели президентът.

Младият водач съобщи, че новото държавно управление ще би трябвало да работи интензивно и да се стреми към радикални промени в страната.

"Аз ще проведа диалози с всички политически партии. Имам нещо да обсъдя нещо по-специално и с по-малките партии. Искам да образувам държавно управление, което ще докара до промени в Австрия", посочи Курц.

Предсрочните парламентарни избори в Австрия, които се организираха тази неделя, бяха извоювани от АНП с 31,5% от гласовете на гласоподавателите. Социалдемократическата партия на Австрия и нейният водач и доскорошен канцлер Кристиан Керн приключиха втори с 26,9%. Трета се подреди дясната Партия на свободата с 26%.

Една от най-вероятните обединения в бъдещия парламент ще е тази сред АНП и Партията на свободата. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР