Австрийският национал официално разкри, че е взел решение да напусне

...
Австрийският национал официално разкри, че е взел решение да напусне
Коментари Харесай

Официално: Алаба обяви решението си и обясни мотивите си

Австрийският национал публично разкри, че е взел решение да напусне през лятото, когато договорът му изтече. Защитникът обаче увери, че към момента не знае къде ще продължи кариерата му, като ще реши това на по-късен стадий. 28-годишният футболист настойчиво е свързван с, само че интерес има към него още от клубове като,,,,, и други

“След 13 години в Байерн избрах да приема ново предизвикателство - съобщи Алаба. - Това решение не беше елементарно, тъй като клубът е доста значим за мен и безусловно всички се опитваха да ме спрат. Остават ми 6-7 сезона във футбола и затова желая да опитвам нещо ново. Моите мениджъри договарят с други клубове и като цяло не се тормозя. В някакъв миг ще взема решение къде ще ида”.

Тъмнокожият състезател е спечелил всичко с гранда от Мюнхен, само че отхвърли да възобнови контракта си. Появиха се информации, че той е желал прекомерно висока заплата. “Решението ми не е въз основа на финансовия аспект, това в никакъв случай не е било водещо. Иначе самото решение го взех преди няколко седмици и го споделих на управлението.”

С намек за възможна оферта от Реал публицистите го запитаха на какво равнище е испанският му език. “Не е толкоз добър, само че през годините постоянно сме имали испанци в Байерн и започнах да го узнавам. А и за терена ми е на положително ниво”, отговори Алаба.

Бранителят даде обещание, че до края на сезона ще даде всичко от себе си за триумфите на Байерн.

Преди дни баварците към този момент оповестиха прехвърлянето на от Република България (Лайпциг), който очевидно е взет за негов заместител. “Не е загадка, че Упамекано разполага с голям гений и капацитет. Много е мощен при построяването на офанзивите от задни позиции. Това е играч, който се разви извънредно доста през последните няколко сезона”, изрази мнение Алаба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР