Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер заяви за пореден

...
Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер заяви за пореден
Коментари Харесай

Вътрешният министър на Австрия продължава да е против разширавянето на Шенген

Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер съобщи за следващ път твърдата си позиция против разширение на Шенгенското пространство . По време на едночасово изявление по публичната австрийската телевизия, отдадено на въпроси на сигурността и по вътрешнополитически и интернационалните проблеми, той бе запитан по кое време ще отстъпи по въпроса с Шенген и ще допусне разширението на пространството с България и Румъния .



„ Тази седмица бях запитан дали Шенген е мъртъв, споделих, не е мъртъв, Шенген въобще не действа . Какво имам пред тип: ние в никакъв случай не сме имали толкоз гранични контроли откогато съществува това свободно пространство, както сега: Австрия към Унгария, Словения, Словакия и Чехия, за какво? Защото Германия управлява границите с Австрия Полша и Чехия, Чехия – със Словакия, Словения – с Хърватия, и считам за надълбоко неправилно в такава обстановка да се дискутира премахването на контроли на друго място, сега когато има толкоз вътрешногранични контроли колкото в никакъв случай до момента в това пространство “, съобщи Карнер.



На журналистическия мотив за позицията на мнозина, че този проблем може да се реши на общоевропейско ниво и че България и Румъния са изпълнили напълно поставените им условия за влизане в Шенген , Карнер сподели, че по време на визитата му у нас е видял, че има " още доста работа " по граничната ограда с Турция.



„ Като министър на вътрешните работи задачата ми е да устоя на тази рецензия. Аз давам отговор за сигурността в тази страна, факт е също по този начин, че аз видях оградата по границата сред България и Турция . Бях дружно с федералния канцлер на място и се вижда, ч е има още доста работа . Ние обсъдихме (в хода на изявлението - бел.ред.) въпроса за настоящ бежански и миграционен пакт, само че за задачата належащо изискване е да има настояща отбрана по външната граница и до момента в който тя не работи, няма смисъл или по-точно не мога и да си помисля да понижа граничната отбрана “, добави австрийският министър. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР