Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер заяви, че трябва

...
Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер заяви, че трябва
Коментари Харесай

Австрийският вътрешен министър постави ново условие за приемането на България и Румъния във въздушния Шенген

Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер съобщи, че би трябвало да има " забележим прогрес в региона на отбраната на външните граници на Европейски Съюз, с цел да се стигне до приемането на България и Румъния във въздушния Шенген ".

" Въздушният Шенген ще бъде въведен, когато нужните условия са изпълнени и твърдо открити. Това значи, че разполагането на военни по външните граници на Европейски Съюз ще бъде доста увеличено, изключително в България, в Турция, само че също в Румъния и Сърбия, а сухопътните граници ще продължат да се управляват, изключително сред Румъния и България. И тези две страни би трябвало да одобряват бежанци, изключително от Афганистан и Сирия - това са ясните условия и позицията, по която се договорихме, в това число трите страни ", уточни Карнер, представен от БНР.

" Комисията и председателството би трябвало да работят въз основа на тази позиция, която е от първостепенна значимост за предпоставките за Въздушния Шенген. Искам да поясня още един път какво значи въздушен Шенген? Означава влизане през летищата. За нас това не е проблем, тъй като трафикантите не работят през летищата ", призна австрийският вътрешен министър. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР