Австрийският канцлер Себастиан Курц увери, че новият кабинет на страната

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц увери, че новият кабинет на страната
Коментари Харесай

Себастиан Курц: новият кабинет на страната ще запази проевропейската си линия



Австрийският канцлер Себастиан Курц увери, че новият кабинет на страната ще резервира проевропейската си линия. Той сподели това на взаимна конференция с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер в Брюксел. Юнкер съобщи, че ще работи с новия кабинет по допустимо най-хубавия метод:

Това държавно управление има ясно изразена проевропейска устременост. За мен това е значимо. И ние ще работим с всички австрийски министри по допустимо най-хубавия метод, по този начин както работя с крайнодесните съдружни сътрудници на Ципрас, както съм работил с крайнодясната партия в България, Словения. Защо по този начин се вторачваме в Австрия, а се вършим на полуслепи, когато става въпрос за другите?

Австрийският канцлер акцентира от своя страна, че съдружният сътрудник не трансформира ориентацията на кабинета:

За мен най-важното е, че страната ни е проевропейска, както и държавното управление ни.  Както и в други страни, ние сме в обстановка, при която би трябвало да вършим коалиция. Социалдемократите взеха решение, че няма да се коалират с нас. Но аз съм изцяло явен за моята позиция - австрийската национална партия е част от европейската национална партия. съобщи Себастиан Курц

След продължителни договаряния, държавното управление на Австрия бе образувано с съдружен сътрудник крайнодясната „ Партия на свободата “. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР