Австрийският канцлер Себастиан Курц умишлено е насаждал страх у гражданите,

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц умишлено е насаждал страх у гражданите,
Коментари Харесай

Себастиан Курц насаждал страх у австрийците, защото не приемали сериозно коронавируса

Австрийският канцлер Себастиан Курц съзнателно е насаждал боязън у жителите, тъй като те не се отнасяли съществено към опасността от ковид. Това излиза наяве от протокол от съвещание на спешния щаб под управлението на канцлера, предаден на публичното радио ОRF, оповестява БНР.
Да се притегли вниманието на австрийците със стряскащи данни и трагични изявления - това са обсъждали на 12 март членове на държавното управление, здравни специалисти и специалисти по връзка. Това излиза наяве от протокол, изпратен на публичното радио ОРФ, от който се схващат още думите на Себастиан Курц, че би трябвало да се работи деликатно и австрийците да почувстват боязън от болестта, само че не и от възможен дефицит на хранителни артикули в резултат на пандемията.
След първичния опит на представител на канцлера да отхвърли протокола като подправен, той е обяснил, че Курц не е бил представен вярно. Според него канцлерът разбирал страха на хората от болестта, само че не и от дефицита на хранителни артикули.
В опит да спрат разрастващия се скандал Зелените - съдружният сътрудник в държавното управление, оповестиха, че ще разгласяват протокола от въпросното съвещание без имената на говорещите.
Всички опозиционни партии остро разкритикуваха държанието на канцлера Курц. Крайнодясната Партия на свободата разяснява, че „ вменяването на виновност и насаждането на боязън са съществени характерности в държанието на Себастиан Курц по време на карантината “.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 27 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР