Австрийският канцлер Себастиан Курц обяви, че е предложил на президента

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц обяви, че е предложил на президента
Коментари Харесай

Курц уволни крайнодесния вътрешен министър заради "Ибисагейт"

Австрийският канцлер Себастиан Курц разгласи, че е предложил на президента да бъде уволнен вътрешният министър от Партията на свободата, Херберт Кикл. Австрийски издания пишат, че се чака президентът да утвърди молбата.

Във второто си за през днешния ден послание до нацията Курц добави, че желае съдействието с Партията на свободата да продължи без значение от случилото се.

" Вярвам, че хората ги вълнува въпросът: Как продължаваме напред? " сподели Курц. Той добави, че желае цялостна бистрота и недвусмислени пояснения от Партията на свободата. Канцлерът има поради метода на ръководство до изключителните избори, които се чакат тази есен. Той настоя, че ръководството би трябвало да остане в настоящия тип в името на сигурността, въпреки главната опозиционна партия - тази на социалдемократите - да предложи на президента различни решения като сформиране на експертно държавно управление.

Попитан дали се притеснява от избор на съмнение против държавното управление, той изясни, че най-важното за него е да обезпечи непоклатимост даже в такава обстановка и има отговорност за това, само че тази отговорност се споделя и от Народното събрание. В отговор на различен въпрос той упрекна Партията на свободата, че е " унищожила " взаимната работа на държавното управление. По-рано новото управление, отпред с инфраструктурния министър и някогашен кандидат-президент Норберт Хофер, насочи същата рецензия към канцлера поради това, че се отметнал от концепцията си да резервира обединението непокътната, изразена в първите часове, откакто се разгоря абсурдът.

Обръщението последва решение на крайнодясната Партия на свободата - дни откакто някогашният ѝ водач се появи в оповестен запис от 2017 година с обещания към мнима племенница на съветски олигарх - да напусне властта, в случай че Херберт Кикл бъде уволнен.

Кикл, една от най-спорните фигури в кабинета, е бил общоприет секретар на Партията на свободата сега, когато (през лятото на 2017 г.) Щрахе се е срещнал с представилата се за племенница на съветски олигарх " Альона Макарова " и ѝ е заречен великодушни публични поръчки и надзор върху най-четения таблоид в. " Кроне цайтунг ". Скандалът докара до решение за предварителни избори, по всяка възможност през септември, и даже до преразглеждане на провинциалните обединения в тези федерални щати, където крайната десница е част от властта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР