Австрийският канцлер Себастиан Курц и вицеканцлерът Вернер Коглер дадоха отрицателна

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц и вицеканцлерът Вернер Коглер дадоха отрицателна
Коментари Харесай

Канцлерът и вицеканцлерът на Австрия дадоха отрицателна проба за коронавирус

Австрийският канцлер Себастиан Курц и вицеканцлерът Вернер Коглер дадоха негативна проба за новия ковид, предадоха международните организации, като се позоваха на известие на канцлерството.

Двамата се подложиха на тест, откакто помощник на Курц, който е бил в директен контакт с него и Коглер в сряда, се е оказал инфектиран.

Впоследствие стана известно, че чиновник на офиса на държавен секретар също е дал позитивна проба. Австрийският канцлер не е бил в непосредствен контакт през последните дни с никой от двамата инфектирани.

Като защитна мярка Курц и Коглер анулираха всички свои планувани срещи през вчерашния ден. Днес австрийският канцлер ще работи от своя офис, само че ще дава нареждания най-вече по телефона и посредством видеоконферентна връзка.

Миналия месец броят на новите случаи на ковид в Австрия още веднъж потегли внезапно нагоре, като в този момент приблизително надвишава 700 на денонощие. От началото на пандемията в Австрия са регистрирани близо 49 хиляди инфектирани. 39 хиляди от тях са оздравели, а 818 са умряли. Голяма част от случаите са в столицата Виена.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР