Австрийският канцлер Карл Нехамер заяви, че Австрия се противопоставя на

...
Австрийският канцлер Карл Нехамер заяви, че Австрия се противопоставя на
Коментари Харесай

Австрия каза „не“ и на Румъния

Австрийският канцлер Карл Нехамер съобщи, че Австрия се опълчва на присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство. Той направи това изказване по време на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Тирана.

„ Министърът на вътрешните работи даде ясно да се разбере. Няма утвърждение от страна на Австрия за разширението с България и Румъния. Необходимо е повече време. В Австрия имаме 75 000 нерегистрирани незаконни имигранти. Това значи, че те са прескочили външната граница на Европейския съюз и са се озовали във вътрешна страна, каквато е Австрия. Първо би трябвало да отговорим на тези въпроси, свързани със сигурността “, сподели Нехамер.

Румънският президент Клаус Йоханис съобщи в Тирана, че Румъния ще договаря до последния миг, осведоми „ Румъния джърнал “.

„ Ние сме решени да останем решителни до последния миг и да доведем решението до там, където го желаеме. Няма да спрем да обсъждаме и преговаряме до последния миг. Като се има поради, че решенията във връзка с Румъния и България не са изцяло идентични, резултатите също не могат да бъдат изцяло идентични. Това не значи, че не може да бъде открита комфортна формула за решение и за двете страни “, съобщи президентът на Румъния.

Решението за разширението на Шенгенското пространство ще бъде взето на съвещанието на Съвета на министрите на правораздаването и вътрешните работи на Европейски Съюз в четвъртък и петък.

Източник: Нова телевизия
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР