Австрийският канцлер Карл Нехамер обяви днес, че ще се срещне

...
Австрийският канцлер Карл Нехамер обяви днес, че ще се срещне
Коментари Харесай

Австрийският канцлер ще се срещне в понеделник с Путин

Австрийският канцлер Карл Нехамер разгласи през днешния ден, че ще се срещне на следващия ден в Москва с съветския президент Владимир Путин, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Нехамер ще стане първият европейски водач, срещнал се с Путин след началото на войната в Украйна на 24 февруари.

Австрийският канцлер заяви новината пред кореспонденти във Виена. Вчера той стана следващият европейски водач, посетил Киев и признат от украинския президент Володимир Зеленски.

Нехамер си е сложил за цел да насърчи разговора сред Русия и Украйна. На срещата си с Путин той ще сложи въпроса и за съветските военни закононарушения, отбелязва австрийската национална осведомителна организация АПА.

Нехамер посочи, че ще посети Москва по лична самодейност, като се е съветвал авансово с ръководителите на Европейски Съюз. Той е уведомил също Зеленски и немския канцлер Олаф Шолц.

Австрия, която е член на Европейския съюз, поддържа неговите наказания против Русия, въпреки към този момент да отхвърля да поддържа спиране на съветските газови доставки. В същото време тя е неутрална страна и не е част от НАТО, отбелязва Асошиейтед прес.

След началото на войната Австрия достави на Украйна помощ, включваща 10 хиляди каски и 9 хиляди бронежилетки за цивилни, показва ДПА.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР