Австрийският ежедневник Пресе“ публикува интервю на министъра на вътрешните работи

...
Австрийският ежедневник Пресе“ публикува интервю на министъра на вътрешните работи
Коментари Харесай

И австрийски министър подложи крак на пълното ни влизане в Шенген

Австрийският всекидневник „ Пресе “ разгласява изявление на министъра на вътрешните работи Герхард Карнер за политиката на австрийското държавно управление, в което министърът се стопира на настоящи вътрешнополитически и външнополитически проблеми.

В равносметката за свършеното Карнер изрази желанието си да бъде непокътнато ветото против разширението на Шенген с Румъния и България, само че не слага съответни условия, написа австрийската новинарска организация АПА, обобщавайки изявлението. Пълното приемане на двете страни в Шенгенското пространство съгласно него ще е неточност „ в днешната фаза “ и продължава. „ Граничният надзор сред страните е нужен “, добави той.

Позицията на Карнер е, че разширението не зависи единствено от Румъния и България. На въпроса какви критерии би трябвало да изпълнят двете страни за това, той споделя: „ Не става дума единствено за Румъния и България. Цялата миграционна система е в хаос. Не съм аз този, който раздава оценки в посока на Румъния и България. Застъпвам се на европейско ниво за функционираща система. А това ще стане единствено в случай че външната граница е предпазена. Това също е основна част от на новия пакт за леговище и миграция, за който Европейски Съюз се контракти и който в този момент би трябвало да приведем в деяние. Само тогава може да има цялостна независимост на придвижване в Европейски Съюз ".

С Румъния и България " направихме крачка напред с въздушния Шенген, а и с морския Шенген. И би трябвало да продължим да напредваме малко по малко ". Не е задача на Австрия да сформира график или да основава правила. " Работата на Комисията е да подсигурява, че цялостната система работи ". Австрия има огромен принос в тази област, принос за " оживление на нещата. Преди известно време щеше да е немислимо държавните и държавните ръководители единомислещо да решат да финансират взаимно отбраната на външните граници. Преди година щеше да бъде немислимо и сключването на пакт за леговище и миграция “, обобщава Герхард Карнер.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР