Австрийските власти са заловили 39-годишен руски шпионин във Виена, съобщават

...
Австрийските власти са заловили 39-годишен руски шпионин във Виена, съобщават
Коментари Харесай

Австрия арестува руски шпионин, син на димпломат

Австрийските управляващи са заловили 39-годишен съветски разузнавач във Виена, оповестяват австрийските всекидневници „ Кроне “ и „ Курир “, представени от БТА. Задържаният, чието име не се оповестява, е гръцки жител от съветски генезис и е наследник на посланик, пишат вестниците. Заподозреният е шпионирал години наред в интерес на Русия. В центъра на града са били открити секрети места за предаване на информация.

Вестниците оповестяват, че още на 24 март два екипа на специфичните елементи „ Кобра “ са щурмували във Виена жилището на обвинения, защото е било преценено, че лицето е изключително рисково. Очевидно той не е работил самичък, управляващите позволяват, че още татко му, някогашен посланик, е работил като съветски разузнавач по време на дипломатическата си кариера в Австрия и Германия.

Разследванията на австрийската Дирекция отбрана на страната и работа за информация с задгранични сътрудници и в съдействие с виенската прокуратура са посочили, че 39-годишният мъж е получил особено военно образование в Русия. Освен това е контактувал интензивно с дипломати и други шпиони от разнообразни страни. Малко преди и по време на войната на Русия в Украйна обвиненият се е намирал в Москва.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР