Австрийските власти са спрели имунизациите с партида COVID-19 ваксина на

...
Австрийските власти са спрели имунизациите с партида COVID-19 ваксина на
Коментари Харесай

Австрия спря имунизирането с ваксината на AstraZeneca след смъртен случай

Австрийските управляващи са спрели имунизациите с партида COVID-19 ваксина на британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca като защитна мярка, до момента в който проверяват гибелта на един човек и болестта на различен след имунизациите. Това оповестиха здравните управляващи на Алпийската република, представени от " Ройтерс ".

" Федералната работа за сигурност в опазването на здравето (BASG) получи две информации във времева връзка с имунизация от същата партида ваксина на AstraZeneca в окръжната клиника на Цветл " в провинция Долна Австрия, означиха от службата.

49-годишна жена е умряла вследствие на тежки нарушавания на кръвосъсирването, до момента в който 35-годишна жена е развила белодробна емболия и се възвръща. Белодробната емболия е остро белодробно заболяване, породено от преместен кръвен съсирек.

" Понастоящем няма доказателства за причинно-следствена връзка с имунизацията ", подчертаха от BASG.

Австрийският вестник Niederoesterreichische Nachrichten, както и телевизия ORF и формалната новинарска организация APA прецизират, че и двете дами са били медицински сестри, работещи в клиниката в Цветл.

BASG уточни, че съсирването на кръвта не е измежду известните странични резултати на имунизацията. Службата интензивно разследвала, с цел да изключи изцяло всяка допустима връзка.

" Като защитна мярка останалите ресурси от засегнатата партида ваксини към този момент не се издават или имунизират ", увериха от BASG.

Говорител на AstraZeneca сподели: " Не са доказани съществени нежелани събития, свързани с имунизацията ", като добави, че всички партиди са обект на непоколебим и прецизен надзор на качеството.

Изпитванията и действителният опит до момента демонстрират, че имунизацията е безвредна и ефикасна и беше утвърдена за приложимост в над 50 страни, сподели той.

AstraZeneca също по този начин съобщи, че е в контакт с австрийските управляващи и ще поддържа напълно следствието.

Регулаторите на Европейския съюз в края на януари утвърдиха продукта, като обявиха, че той е ефикасен и безвреден за приложимост, до момента в който Световната здравна организация (СЗО) в средата на февруари изброява продукта за незабавна приложимост.

Нежеланите реакции, следени в опитите, са били краткотрайни в по-голямата си част и не се оповестява за проблеми със съсирването на кръвта.

Оценка на сигурността от немския регулатор на имунизациите на повече от 360 000 души, които са получили имунизацията Astra в страната сред старта при започване на февруари и 26 февруари, заключава, че нежеланите реакции са в сходство с профила на сигурност, разказан в клиничните изпитвания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР