Австрийските власти са предотвратили план за извършването на серия от

...
Австрийските власти са предотвратили план за извършването на серия от
Коментари Харесай

Предотвратиха серия от атентати на коледни базари в Австрия

Австрийските управляващи са предотвратили проект за осъществяването на серия от терористични офанзиви против коледните базари във Виена, Залцбург и в други европейски градове.

Австрийските електронни издания разгласяват детайлности за тримата чеченци, за които се допуска, че са подготвяли офанзивите. Основният обвинен е 24-годишен мъж, който от пандиза в Хартберг, намиращ се близо до Виена, е поддържал контакт с двама свои сънародници, които сега са следствени във Винер Нойщадт, град наоколо с Хартберг.

Планът на главния обвинен е бил да избяга от пандиза в Хартберг, с цел да извърши атентатите. Междувременно той е изместен в различен затвор с по-строг режим.

По данни на австрийската осведомителна организация АПА първият атентат е бил заплануван на най-големия базар пред кметството или на също доста посещавания базар към катедралата Свети Стефан. Последващи атентати са били запланувани в Залцбург, Германия, Франция и Люксембург.

Организаторът на терористичните дейности е осъждан дейно два пъти за присъединяване в терористическите милиции " Ислямска страна ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР