Австрийските власти отхвърлят плановете на Вашингтон да въведат санкции заради

...
Австрийските власти отхвърлят плановете на Вашингтон да въведат санкции заради
Коментари Харесай

И Виена отхвърли плановете на Вашингтон за санкции заради „Северен поток-2”

Австрийските управляващи отхвърлят проектите на Вашингтон да вкарат наказания поради газопровода „ Северен поток-2 ”, обявиха от външно министерство на Австрия.
„ Австрия изрично отхвърля проектите на Съединени американски щати да вкарат екстериториални наказания за попречване на строителството на „ Северен поток-2 ”. Разчитаме на директен разговор сред сътрудници, а не на едностранни ограничения ”, се споделя в изказването, оповестено в Twitter.
Вчера държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео разгласи, че Вашингтон ще включи „ Северен поток -2 ” и „ Турски поток ” в листата с планове, попадащи под глобите на закона за противопоставяне на съперниците на Америка чрез наказания (CAATSA).
Съобщението беше последвано от реакция на немския външен министър Хайко Маас, който съобщи, че американското държавно управление подценява суверенитета на Европа и правото ѝ сама да взема решение от кое място и по какъв начин да купува сила. Европейската енергийна политика се реализира в Европа, а не във Вашингтон ”, сподели Маас и съобщи, че изрично отхвърля екстериториалните наказания.
Вижте още:
Помпео: Ще има наказания за " Северен поток 2 " и " Турски поток "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР