Австрийски съд осъди на 8 г. затвор 38-годишен австриец с

...
Австрийски съд осъди на 8 г. затвор 38-годишен австриец с
Коментари Харесай

Осъдиха двама българи за тероризъм в Австрия

Австрийски съд осъди на 8 година затвор 38-годишен австриец с българо-турски корени, а 24-годишен български жител – на 7 година Двамата бяха упрекнати в терористични дейности, оповестява телевизия О Ер Еф.
Според магистратите в Грац те са вкарали в страната проекти за бомбено нахлуване и също така са се занимавали с рекрутиране на джихадисти за „ Ислямска държава”.
По-възрастният обвиняем е имал „ избрана идеологическа роля” в религиозна неправителствена организация, като съгласно прокурора по делото мъжът е убедил две фамилии с общо 9 деца „ да отидат непосредствено в Ада”. След завръщането си в Грац, пълнолетните членове на фамилиите също са били съдени.
38-годишният изрично е отказал да разяснява дейностите си с претекста, че не признава съда и че е бил заставен да прави самопризнания по време на разпитите.
По-младият обвиняем се е върнал от Сирия през 2015 година В жилището му е открита флашка с текстове, свързани с направата на самоделни взривни устройства, биологичните оръжия и така нататък Според държавното обвиняване става дума за „ курс за терористи”, до момента в който позицията на отбраната беше, че става дума просто за наличие от интернет, свалено от любознание.
В жилището са открити и следи от тротил.
Двамата могат да апелират присъдите си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР