Австрийската Raiffeisen Bank International упрекна морално арогантните критици на нейните

...
Австрийската Raiffeisen Bank International упрекна морално арогантните критици на нейните
Коментари Харесай

Raiffeisen Bank е недоволна, но обмисля изтегляне от Русия

Австрийската Raiffeisen Bank International укори " морално арогантните " критици на нейните покупко-продажби в Русия, само че съобщи, че въпреки всичко обмисля закриване на бизнеса си в страната на фона на възходящия напън, оповестява " Ройтерс ".

Председателят Ервин Хамеседер упрекна критиците в " черно-бяло морално мислене " от " безрискова зона на комфорт " и акцентира, че множеството западни компании не са напуснали Русия.

Това е действителността, уточни той на годишното общо заседание австрийската банка.

Главният изпълнителен шеф Йохан Щробл обаче съобщи на срещата, че банката ще пристъпи към възможна продажба или обособяване на съветския си бизнес . Той разясни, че ще продължи да понижава активността си в Русия, до момента в който реализира някоя от тези благоприятни условия, само че ще резервира част от бизнеса си там, с цел да задържи банковия си лиценз.

По-рано този месец беше обявено, че върху Raiffeisen Bank International да приключи своя извънредно печеливш бизнес в Русия. До настояването се е стигнало, откакто почитан американски чиновник по глобите е изразил опасения по отношение на бизнеса на RBI в Русия при свое посещаване във Виена през февруари.

Хамеседер укори " журналистическите критици, които седят настрана ", изтъквайки, че банката оказва помощ на дипломатическите задачи при осъществяването на заплащания и напомни, че кредитори на Съединени американски щати към момента са дейни в Русия.
 Австрийският външен министър: Русия остава значима за Европа
Австрийският външен министър: Русия остава значима за Европа

Той отбрани обвиняванията против австрийска банка за бизнес в Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР