Австрийската полиция съобщи в петък, че разследва 17 души, повечето

...
Австрийската полиция съобщи в петък, че разследва 17 души, повечето
Коментари Харесай

В Австрия разследват 17 души, включително българи, за сексуално насилие над 12-годишно момиче

Австрийската полиция заяви в петък, че проверява 17 души, множеството от които малолетни, по съмнение за полово принуждение над 12-годишно момиче за интервал от няколко месеца, предава " Асошиейтед Прес ".

Дванадесет от обвинените са малолетни на възраст сред 14 и 18 години, един е на 19 години, двама са под възрастта за наказателна отговорност, която е 14 в Австрия, а самоличността на други двама е незнайна, сподели Флориан Финда, почитан чиновник в Държавната престъпна полиция на Виена. Сред тях са австрийски, турски, сирийски, италиански, български и сръбски жители.

Те са обвинени в съществено полово принуждение над малолетно лице и порнографско обрисуване на малолетно лице, сподели Финда.

Твърди се, че закононарушенията са осъществени сред февруари и юни 2023 г . в гаражи, в жилища на причинителите и на други места във Виена. В един случай се твърди, че е употребена сила; в останалата част жертвата е била устно принуждавана за секс, споделиха проверяващите.

Жертвата и майка й подали сигнал до управляващите през октомври.

След задълбочени следствия 13-те известни обвинени на възраст 14 и повече години бяха разпитани в четвъртък, сподели Финда. Някои признаха обвиняванията, а други ги отхвърлиха; един от тях е арестуван за съпротива срещу служител на реда. Разследващите към момента изследват материали от мобилните им телефони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР