Австрийската полиция е успяла да неутрализира един от участниците в

...
Австрийската полиция е успяла да неутрализира един от участниците в
Коментари Харесай

Все още се издирва най-малко един заподозрян за атентатите във Виена

Австрийската полиция е съумяла да обезврежда един от участниците в нападението във Виена, а втори нападател е избягал от мястото на престъплението. Това заяви на изключителна конференция във Виена министърът на вътрешните работи на Австрия Карл Нехамер, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

По-рано и канцлерът Себастиан Курц сподели също, че един от нападателите е бил обезвреден, откакто медии оповестиха за двама убити, от които единият е хипотетичен нападател.

Вътрешният министър дефинира обстановката във Виена няколко часа след стрелбата като извънредно тежка и по тази причина учениците ще бъдат освободени от занятия през днешния ден.

Министърът съобщи, че минимум един обвинен към момента се търси. Той прикани жителите на града да си останат вкъщи, в случай че е допустимо, а в случай че не - да заобикалят центъра на града.

Директорът на службата за социална сигурност Франц Руф заяви на същата конференция, че се стягат граничните инспекции и че са обособени пропускателни пунктове за инспекция на коли във Виена, съобщи Франс прес.

По-рано тази нощ и вътрешният министър, и канцлерът на Австрия Себастиан Курц нарекоха стрелбата във Виена терористичен акт.

Телевизия ОРФ заяви, че хора, които поради стрелбата са останали блокирани в питейни заведения и заведения за хранене, са получили позволение да се приберат. Други пък са получили опция да отседнат гратис в хотел в града.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно осъди стрелбата и изрази взаимност с австрийското държавно управление и австрийския народ, съобщи ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР