Австрийската полиция е арестувала заподозрян за извършването на атаката, предаде

...
Австрийската полиция е арестувала заподозрян за извършването на атаката, предаде
Коментари Харесай

Арестуваха мъж, заподозрян за атентатите във Виена


Австрийската полиция е арестувала обвинен за осъществяването на офанзивата, съобщи Българска национална телевизия. Другият стрелец беше премахнат, той е бил последовател на " Ислямска страна " с двойно австрийско и северномакедонско поданство. Службите в Скопие не разполагат с данни за екстремистки пристрастености на ликвидирания Куйтим Фейзула.

Петима души починаха и 22 са потърпевшите при нападението. Австрия е в печал.

Стрелба на шест места в това число до централната виенска синагога подвигна нощес на крайник полицията и армията в австрийската столица.

По първични данни нападателите са четирима души, въоръжени с автомати. После се приказва за двама души, като наличието на втори стрелец не е доказано.

Застреляни са четирима души, две дами и двама мъже, пети умира от раните си в следствие, съгласно австрийската преса. Има ранен служител на реда в сериозно положение. По последни данни потърпевшите са 22-ма.

Себастиан Курц, канцлер на Австрия : Беше доказано, че вчерашната офанзива е ислямистко терорист ично нахлуване. Това е офанзива от ненавист, от ненавист към фундаменталните ни полезности, ненавист към метода ни живот, към нашата народна власт.

Ликвидираният нападател е 20 годишен от Северна Македония и е бил наказан предходната година за опит да замине в Сирия и да се причисли към Ислямска страна. Бил е освободен предварително предишния декември. Имал е двойно поданство.

Карл Нехамер, втори министър на вътрешните работи на Австрия : Предполагаемият причинител е бил въоръжен с подправен колан с експлозиви и автоматизиран револвер. Той е последовател на терорист ичната организация " Ислямска страна ".

Според известията, името на атентатора е Куйтим Фейзула, роден в Австрия с родители пристигнали от Северна Македония от регион с най-вече албанско население.

Герой в трагичното събитие се оказа млад ММА войник от турски генезис, който издърпал служител на реда от обсега на на пукотевица на нападателя.

В Линц е арестуван обвинен за стрелбата, той не е оказал опозиция.

Задържани са още 14 души от обкръжението на ликвидирания стрелец.

Учениците през днешния ден не са на учебно заведение, управляващите приканиха виенчани да заобикалят централната част. В Австрия е разгласен тридневен печал.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР