Австрийската народна партия сътвори PR-гаф при опит да рекламира антиинфлационната

...
Австрийската народна партия сътвори PR-гаф при опит да рекламира антиинфлационната
Коментари Харесай

Рубли и копейки провалиха PR-кампания на канцлера на Австрия

Австрийската национална партия сътвори PR-гаф при опит да популяризира антиинфлационната политика на държавното управление си.

Канцлерът Карл Нехамер разгласява в Twitter родолюбив афиш със слоган " Вярвай в Австрия ", на която се отбелязва, че страната е на второ място по ограничения за битка с високите цени в Европейски Съюз.

Снимката, която екипът му е избрал за илюстрация на посланието, обаче предизвика насмешки и рецензии.

На изображението се вижда по какъв начин две деца и техният татко пускат монети в прасе-касичка - само че парите не са еврo, а съветски рубли и копейки.

Оригиналната снимка е взета от банката за изображения Getty Images, a създателят ѝ е човек на име Евгений Атаманенко.

Визията беше споделена от формалния профил на Карл Нехамер в сряда заран, само че в следобедните часове изчезна от Twitter и беше сменена с друга фотография. Този път с формалната валута на Австрия - еврото.

Wir haben bewiesen, dass wir in Zeiten der Teuerung und hoher Inflation niemanden alleine lassen. Im europäischen Vergleich liegt Österreich im August 2022 an zweiter Stelle, wenn es um konkrete Maßnahmen gegen die hohen Preise geht. Für uns ist klar: Auch in Zukunft werden wir…
— Karl Nehammer (@karlnehammer)
" Сюжетът с рублите беше по-добър ", разясняват иронично консуматори в обществената мрежа.

" А къде е първата фотография? Онази с рублите? Тя беше толкоз по-честна, като се има поради фактът, че още купуваме съветски газ и финансираме съветската война. Много почтено и подходящо ", написа друга жена.

" Бих желал да поздравя информационния екип на Народната партия от все сърце. Почти без пари и с една стокова фотография, отново влязохте в интернационалната преса ", майтапи се различен човек.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР