Австрийската Народна партия (АНП) настоява за по-строг контрол върху събирането

...
Австрийската Народна партия (АНП) настоява за по-строг контрол върху събирането
Коментари Харесай

Австрия събира мигрантски семейства след ДНК тестове

Австрийската Народна партия (АНП) упорства за по-строг надзор върху събирането на фамилиите на мигрантите . Лидерът на партията и федерален канцлер Карл Нехамер съобщи, че в бъдеще ДНК тестванията за определяне на фамилни връзки ще се правят по-често , даже и при най-малкото подозрение, написа австрийският вестник " Курир ".

Министерствата на вътрешните и външните работи към този момент получават инструкции за правене на тактика в тази тенденция, уточни Нехамер. Той акцентира, че са нужни по-строги закони на равнище Европейски съюз, като несъразмерното натоварване на обособените страни би трябвало да бъде прекъснато.

В отговор на тези оферти, говорителка на партията НЕОС, занимаваща се с въпросите на убежището и миграцията, Стефани Криспер, упрекна Нехамер в непознаване на закона и съобщи, че предлагането е чист популизъм и илюзия на австрийците .

Според " Курир ", в Австрия всеки месец се подават до 900 молби за събиране на фамилиите на лица, имащи право на леговище. По данни на Министерството на вътрешните работи, към половината от събраните лица са деца. Препълнението на учебните заведения във Виена е сериозен проблем , като месечно идват към 300 деца на сирийски мигранти, търсещи леговище, написа вестникът.
 В Австрия задържаха българин за трафик на незаконни мигранти
В Австрия задържаха българин за трафик на незаконни мигранти

Петимата сирийци са платили от 5000 до 6000 евро на човек
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР