Австрийската компания за преработка на дървесина HS Timber ще намали

...
Австрийската компания за преработка на дървесина HS Timber ще намали
Коментари Харесай

Австрийската HS Timber свива с една трета производството си Румъния

Австрийската компания за преправка на дървесина HS Timber ще понижи потенциала на заводите си с 33% от 30 март. Фабриката за солидни дървени панели в Сирет ще бъде затворена също както дъскорезницата в Ръдъуц. Производството на греди и стълбове в Ръдъуц ще продължи. Фабриките на компанията в Себеш, Команещ и Реци ще продължат да работят на сегашните обороти. Очаква се към 600 чиновници да бъдат наранени от решението, оповестява SeeNews.

Като причина за решението от компанията акцентират затруднената обстановка на сектора в Румъния. " Една от аргументите за преструктурирането са непрестанно възходящите провокации в Румъния. Закупуването на румънска обла дървесина е лимитирано за HS Timber Group от 2016 година Украйна и Русия пък не са налични пазари за закупуване на първични материали заради възбраните за експорт, които са в действие там ", се споделя в прессъобщение на компанията.

Трудностите при импорт на суровината, даже когато е от страна ß членка на Европейския съюз (ЕС), също са оказали въздействие върху решението. " Освен това предстоящата рационализация на железопътната инфраструктура в района, както и трудоемката администрация по вноса вършат вноса на дървесина от други страни от Европейски Съюз предизвикателство. Освен това производството на зелена сила и продажбата на зелени документи (които са нужни за работа с дървесина) се затрудняваj. По-големите вложения, нужни в обекта в Сирет, не са стопански осъществими при сегашните рамкови условия ", прибавят от компанията.

По този метод HS Timber ще продължи активността си в Румъния посредством двете дъскорезници в Себеш и Реци, както и фабриката за панели в Команещ. В трите промишлени центъра работят към 2400 служащи. По-голямата част от 600-те души, които ще изгубят работните си места поради преструктурирането, се чака да бъде поканена да работи в някои от оставащите фабрики на компанията. " Компанията прави всичко допустимо да предложи благоприятни условия за продължение на работата в групата в Румъния на засегнатите от решението служащи. В други случаи се поставят старания общественото влияние да бъде сведено до най-малко ", декларират от компанията.
Реклама
HS Timber има над 400-годишна история в сектора на дървообработването. Освен обичайния за компанията бизнес предприятието е състезател и в търговията с дървен материал, производството на възобновима сила и доставките, нужни на промишлеността за слънчева сила. Оборотът на HS Timber за 2020 година, която беше мощна година за компанията, възлиза на 494 млн. евро, което е нарастване с 35% по отношение на равнищата за 2019 година Печалбата на компанията за 2020 година е 68 млн. евро, което е нарастване с 333% на годишна база.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР