Австрийската компания Syn Trac започва изграждането на завод за сглобяване

...
Австрийската компания Syn Trac започва изграждането на завод за сглобяване
Коментари Харесай

Австрийска компания ще строи фабрика за трактори за над €400 милиона в Румъния

Австрийската компания Syn Trac стартира построяването на цех за сглобяване на трактори в Западна Румъния, покрай границата с Унгария, оповестява Romania Insider. Инвестиция е за над €400 милиона и ще сътвори към 600 работни места. Първият трактор ще бъде гонтов през октомври 2023 година.

Фабриката ще сглобява към 400 трактора годишно, които ще се доставят главно за Източна Европа и Близкия изток.

Собственикът на Syn Trac Стефан Пуц разяснява пред румънските медии, че тракторите, сглобявани в новия румънски цех ще бъдат от най-ново и съвременно потомство, като ще развиват скорост от 110 км в час.
 Продажбите на трактори в България скочиха с над 50 %
Продажбите на трактори в България скочиха с над 50 %

При комбайните също се отбелязва растеж, само че е по-скромен - 23 на 100

Все още не е ясно дали България ще бъде измежду страните от Източна Европа, които ще закупуват новото румънско произвеждане, само че най-вероятно това ще е по този начин. През 2021 година страната ни усили с 55 % закупуването на трактори.

Миналата година статистиката на аграрното министерство сподели нарастване и в регистрацията на нова техника при телескопичните товарачи. Докато за цялата 2020-а те са били 251, то през идната товарачите са с 228 единици повече.

През 2019-а, 2020-а и 2021 година Европа безусловно бе завладяна от съветски комбайни и трактори. Износът за Германия е повишен 4,6 пъти, за Австрия - 4,5 пъти, Чехия - 2,9 пъти, България - 2,1 пъти. съветските доставките са били предопределени за 38 страни, като главните клиенти са били страните от Оперативно-наблюдателно дело и Европейския съюз, както и Монголия, Африка и Близкия изток.
 Прогноза: По-слаба годишна продукция от зърно в България, Румъния и целия Европейски Съюз
Прогноза: По-слаба годишна продукция от зърно в България, Румъния и целия Европейски Съюз

За производството на царевица през 2022 година упованията за по-позитивни
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР