Австрийската компания OMV е вложила в проекта „Северен поток 2“

...
Австрийската компания OMV е вложила в проекта „Северен поток 2“
Коментари Харесай

OMV е финансирала досега Северен поток 2 с 531 млн. евро и ще продължи осигуряването за проекта и през 2019 г.


Австрийската компания OMV е вложила в плана „ Северен поток 2 “ 531 млн. евро и ще продължи финансирането и през 2019 година Това споделя за РИА Новости ръководителят на компанията Райнер Зеле.

„ Към сегашния миг сме превели 531 млн. евро за реализиране на плана “, декларира Зеле, уточнявайки, че става въпрос за интервала до третото тримесечие на 2018 година

По думите му, сумата за 2019 година ще зависи от напредъка по реализиране на плана. „ Финансирането ще зависи от това какъв брой ще изиска компанията Nord Stream 2 за 2019 година Имаме рамков кредитен контракт, в границите на който компанията Nord Stream 2 може да желае от нас суми “, прибавя той. OMV и „ Газпром “ работят и по финалното съглашение за покупката от страна на австрийската компания на дял от 24,98 % в създаването на Уренгойското находище. Очакването е това да стане при започване на 2019 година

Проектът „ Северен поток 2 “ планува строителство на две тръби от газопровода с обща мощ от 55 милиарда куб м газ годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия. Единствен акционер на компанията Nord Stream 2 AG, която е оператор на плана е „ Газпром “.
Проектът се прави оценка на сумата от 9,5 милиарда евро. Европейските сътрудници в лицето на Shell, OMV, Engie, Uniper и Wintershall се ангажираха с финансиране на „ Северен поток 2 “ с 50 % от цената, или с 950 млн. евро всяка. Другата половина от средствата – 4,75 млд. Евро се обезпечават от „ Газпром “. Компанията Nord Stream 2 AG е получила през 2017 година от европейските сътрудници по плана сумата от 1,6 милиарда евро.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР