Австрияудължава контрола по границите със Словения и Унгария най-малко до

...
Австрияудължава контрола по границите със Словения и Унгария най-малко до
Коментари Харесай

Австрия удължава граничния контрол заради мигрантите

Австрия удължава контрола по границите със Словения и Унгария минимум до ноември. Австрийски медии са се срещнали с писмо по този въпрос на министъра на вътрешните работи Херберт Кикъл, което през днешния ден ще получат Европейската комисията и сътрудниците му от другите страни от Шенгенското пространство.
 
Шенгенското съглашение не планува граничен надзор, само че през 2015 година Австрия и Германия го вкараха поради огромния брой мигранти в оня интервал. По-късно емигрантският поток доста понижа в Австрия (от 88 340 през 2015 на 13 400 през 2018 г.), все пак контролът по границите продължава.

 
В писмото си с дата 6 април и адресирано до Европейска комисия и до министрите на вътрешните работи на страните, подписали Шенгенското съглашение, се акцентира като съществена причина за подхванатата мярка към момента огромният брой на незаконни мигранти , които се пробват да стигнат Западна Европа.
 
Освен това, се споделя, че в целия Европейски съюз съществува " латентна опасност от тероризъм " , произлизаща от събитието, че след успеха над Ислямска страна от регионите на бойни дейности в Сирия и Ирак в Европейски Съюз могат да се завърнат " задграничните бойци-терористи ".

 
Кикъл написа още, че чака да има нараснал брой на хванати мигранти по Балканския маршрут и акцентира, че мярката за удължение на граничния надзор е контрактувана в ръководещата в Австрия коалиция. " Погрешен сигнал ще бъде премахването на граничния надзор в подобен миг ", се споделя в писмото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР