Австрия завежда дело срещу Германия в Европейския съд в Люксембург

...
Австрия завежда дело срещу Германия в Европейския съд в Люксембург
Коментари Харесай

Австрия дава Германия на Евросъда за пътните такси

Австрия завежда дело против Германия в Европейския съд в Люксембург поради немските проекти за пътни такси, които ще се ползват единствено за чужденци. Това разгласи австрийският транспортен министър Йорг Лайхфрид, представен от " Ройтерс ".

Германските тол такси се отнасят за коли с непозната регистрация, употребяващи автомагистралите в страната на цена до 130 евро на година. Германските водачи ще могат да възстановят разноските си посредством данъчни облекчения.

" Това е индиректна дискриминация въз основа на народност ", акцентира Лайхфрид, добавяйки, че Европейската комисия е пропуснала шанса да сътвори " правдивост в Европа ", като анулира немските пътни такси.

" Става въпрос за основаването на Европейски съюз, където силата на закона има значение, а не законът на по-силния ", посочи още австрийският транспортен министър.

По думите му, Австрия е подготвила правосъдно дело в размер на 30 страници, което ще показа пред Съда на Европейския съюз в Люксембург, който дава отговор за спазването на правото на Европейски Съюз.

Конституционният юрист Валтер Обвексер, говорейки дружно с Лайхфрид, разяснява, че чака съдът да се произнесе до края на идната година или началото на 2019 година

Германският парламент даде зелена светлина на тол таксата през март, само че тя надали ще влезе действително в действие преди 2019 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР