Австрия все още е против ветото за приемането на България

...
Австрия все още е против ветото за приемането на България
Коментари Харесай

Нехамер: Разширяване на Шенген е непосилно към момента. Денков: Имаме много общи позиции с Австрия


Австрия към момента е срещу ветото за приемането на България и Румъния в Шенген да отпадне. За нас все още е непостижимо да вземем решение за разширение на Шенген. Това сподели австрийският канцлер карл Нехамер в взаимно изказване с българския министър председател акад. Николай Денков. По думите му, разширението на Шенген сега е невероятно и това няма нищо общо с България и Румъния, а е обвързвано с провокациите пред сигурността.

„ Шенген би трябвало да бъде поправен. Докато не е поправен, не можем да разтеглим това пространство “, безапелационен бе Нехамер. 

„ Много сме признателни на България за всички старания и жертви, които поставя, с цел да резервира външните граници на Европейски Съюз, а по този метод и на Австрия “, сподели още австрийският канцлер. 

Въпреки отрицателния отговор, българският министър председател акад. Николай Денков е безапелационен, че ще продължи да убеждава всички страни от Европейски Съюз за какво участието ни в Шенген е значимо. 

„ Всеки има своите позиции, само че би трябвало да приказваме и да споделяме причините си. България и Австрия имат доста общи позиции. Нямаме разлики, че би трябвало да се заздравят външните граници, да се укрепят договорите с третите страни, от които идват мигрантите, да се сътвори система за легална миграция “, съобщи от своя страна Денков.

„ Ако имаме разграничение с Австрия то е единствено в едно - дали България и Румъния вътре в Шенген биха помогнали по-бързо да се намерят тези решения или в случай че сме извън бихме могли да ги подпомогнем по някакъв метод. Аз съм уверен и го обясних с разумни причини, че в случай че България и Румъния са вътре в Шенген ще можем доста по-ефективно да подпомогнем процесите, които желаеме да се случат в Европа “, сподели още българският министър председател.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР