Австрия въвежда проверки по границата си с Чехия. Решението е

...
Австрия въвежда проверки по границата си с Чехия. Решението е
Коментари Харесай

Австрия и Германия въведоха граничен контрол

Австрия вкарва инспекции по границата си с Чехия. Решението е в опит да се ограничи незаконната миграция и да се попречи на трафикантите.
Преди това и Германия вкара инспекции по границите с Полша, Чехия и Швейцария.
От 2015 година Германия също ревизира хората, които влизат от Австрия.
Миналата седмица Полша, Чехия и Австрия удължиха периода на краткотрайните инспекции по границите си със Словакия до началото на ноември.
Швейцария също си резервира правото да предприеме спомагателни ограничения по границите си поради миграционната конюнктура в Европа.
Въвеждането на гранични инспекции в Шенгенското пространство е позволено при изключителни условия, като преди този момент Брюксел би трябвало да бъде известен.
„ Границите на Европейския съюз би трябвало да бъдат предпазени и в случай че това не се прави както би трябвало, както е сега, ние ще предприемем дейности за нашите граници. Засилихме отбраната на границите с Австрия, Швейцария, Чешката република и Полша, с цел да подсигуряваме, че можем да предотвратим прекосяването. Има доста хора, които минават през редица европейски страни, откакто са пристигнали през Средиземно море или от Балканите, и първата страна, в която подават молба за леговище, е Германия ”, съобщи Олаф Шолц.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР