Австрия стои зад приемането на България в Шенген. България е

...
Австрия стои зад приемането на България в Шенген. България е
Коментари Харесай

Борисов: Австрия ни иска в Шенген

Австрия стои зад приемането на България в Шенген. България е за образец по какъв начин всички би трябвало да се оправят. Това означи министър-председателят Бойко Борисов след срещата му с австрийския канцлер Себастиан Курц.

„ По Западните Балкани за коридорите имаме цялостното схващане. Разбрахме се с министрите по какъв начин да работим, с цел да можем да подготвим хибридното финансиране и да можем да създадем инфраструктурата на Западните Балкани необратима ", уточни Борисов.

"Разговаряхме по тематиката за газовия хъб и за доставките на газ от другите източниците. И в тази сфера чакам да ми помогне с неговата експертиза и това, което има и Австрия като максимален газов хъб ", добави той.

"Темата Шенген е ясна. Всички виждат, че сме се справили, уповавам се да има решение ", означи още българският министър председател, представен от "Фокус ". "Инвестициите са значима част в по-доброто развиване на страната ", добави той.

"Векове наред сме били под господство, робство, както желаете го наречете. Не за ден и за два, а 5 века. За страдание, от ден на ден излизам неприятен оракул. От няколко месеца споделям по какъв начин ще се влошат връзките, светът върви стремглаво към спор. Вече политици с имена и страни си приказват за ракети, войни и все по-реален става страхът на хората. Турция води война с кюрдите в Сирия, руснаците, американците, "Ислямска страна " са там. Гинат хора и в този миг там. Отношенията сред водачите стават все по-лоши.

Вариантите са два – или да се опитаме с дипломация, мир, такт, да се измъкнем от рецесията, или да докараме войска от НАТО, която да застане против друга НАТО-вска войска. Ние на Балканите неведнъж сме изпитали какво значи да има спор. Затова, в случай че мислите, че ми е най-приятното да провеждам такива срещи – не. Огромна препирня, труд и войска от хора се занимават с това.

Имам единствено една единствена цел – да продължи да работи съглашението (на Европейски Съюз с Турция за мигрантите - б.р.). Представете си 200 000 тук, представете си ги по-късно в Австрия. Виждате по какъв начин си приказват Турция и Съединени американски щати, виждате защо превъоръжаване иде тирада. Ако някой си мисли, че с война могат да се нанесат победи, аз съм песимистичен ", разяснява Борисов.

В Европейски Съюз би трябвало да знаем, че Европа без граници вътре може да действа единствено в случай че са укрепени външните граници, уточни и австрийският канцлер Себастиан Курц.

"Много сме признателни за опитите в България да се укрепят външните граници. Премиерът и България вложиха в опазването им доста преди другите и доста повече от другите в Европа. Има други страни, в които не престават да стигат талази от мигранти. Прекалено доста са незаконните мигранти в Централна Европа. Нямаме интерес да имаме надзор сред границите вътре в Европа. Имаме интерес външните граници да са укрепени.

Радвам се, че България е най-активна в тази област и се надявам други да я последват. Не могат сами страните да се оправят. В Европейски Съюз би трябвало да знаем, че Европа без граници вътре може да действа единствено в случай че са укрепени външните граници ", посочи австрийският канцлер Себастиан Курц.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР