Австрия става поредната европейска държава, която приключи успешно преговори с

...
Австрия става поредната европейска държава, която приключи успешно преговори с
Коментари Харесай

Австрия купи 1 млн. дози от руската ваксина Sputnik V

Австрия става следващата европейска страна, която завърши сполучливо договаряния с Русия за закупуването на ваксина Sputnik V.

За това е съобщил персонално канцлерът на страната Себастиан Курц, съобщи Политико.

Препаратът към момента не е получил утвърждение от Европейската организация по медикаментите. Въпреки това Виена контракти доставката на 1 млн. дози. Канцлерът Курц не е удостоверил дали ще чака формалната позиция на европейския регулатор, преди да подреди имунизация с нея.

Австрия стартира договаряния с Русия в края на март.

Както е известно Унгария и Словакия са първите две страни от Европейския съюз, които към този момент имунизират с съветската ваксина.

В Словакия някогашният към този момент министър председател Игор Матович поръча 2 млн. броя от съветската ваксина, което докара до скандал в ръководещата коалиция, която го принуди да подаде оставка. След това словашкият регулатор по медикаментите заяви, че партидата от съветската ваксина, изпратена в Словакия, се разграничава от тази, която е била изпратена до Европейската организация по медикаментите. Преди няколко дни Унгария разгласи, че ще тества словашката партида в нейни лаборатории, с цел да откри дали има разминаване сред другите колета от продукта.

Ваксинацията, която мнозина свързват с опцията за обновена икономическа интензивност, в Европейски Съюз върви доста по-бавно спрямо други водещи стопански системи. В Израел са сложени 118 ваксини на 100 души население, във Англия 56, в Съединени американски щати 53. За Сравнение в Германия и в Австрия – към 20 на 100. Държавите, които употребяват съветската ваксина напредват по-бързо с имунизацията, защото при нея няма закъснение в доставките – 42 ваксини са сложени на  100 население в Сърбия и 41 на 100 в Унгария.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР