Австрия стана първата държава от ЕС, която ще въведе задължителна

...
Австрия стана първата държава от ЕС, която ще въведе задължителна
Коментари Харесай

Почна се! Австрия е първата страна в ЕС, която въвежда задължителна ваксинация срещу К-19

Австрия стана първата страна от Европейски Съюз, която ще вкара наложителна имунизация против COVID-19. Това заяви федералният канцлер Александър Шаленберг след съвещания на държавното управление с шефовете на австрийските провинции. Предвидено е тази мярка да бъде въведена от 1 февруари 2022 година.

Поради извънредно високия брой на новозаразените в страната от понеделник се вкарва локдаун, който ще продължи най-много 20 дни. Десет дни по-късно ще бъде преценено дали и къде да бъде продължена тази последна мярка. На 13 декември автоматизирано отпада локдаунът за имунизирани и оздравели, притежаващи съответния зелен документ, за неимунизираните локдаунът продължава, съобщи Българска телеграфна агенция.

Необходимостта от фрапантните ограничения федералният канцлер обоснова с обстоятелството, че разяснителната акция, която продължава няколко месеца за да се убеди към 35 % от популацията да се имунизира, не е дала резултат и строгите ограничения са наложителни заради липса на възприятие на взаимност и лековерие у една част от популацията. Канцлерът означи, че за това са работили и избрани политически сили.

Министърът на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн акцентира претовареността на здравната система и прикани неимунизираните да не излагат на заплаха себе си и своите близки, и акцентира смисъла на третата доза за основаване на дълготраен имунитет.

Председателстващият Конференцията на шефовете на провинциите Гюнтер Платер аргументира въвеждането на наложителната имунизация като единствената мярка за справяне с пандемията в страната. В седмиците на локдаун в цялата страна ще бъде основана инфраструктура, която дава опция на всички, които желаят да получат първа, втора и трета игла.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР