Австрия, Швеция, Дания и Нидерландия са внесли контрапредложение на френско-германската

...
Австрия, Швеция, Дания и Нидерландия са внесли контрапредложение на френско-германската
Коментари Харесай

Четири страни от ЕС предлагат алтернатива на антивирусния план Меркел-Макрон

Австрия, Швеция, Дания и Нидерландия са внесли контрапредложение на френско-германската самодейност за оздравителен проект на Европейския съюз против ковид, предадоха ДПА и Ройтерс.

Четирите фискално консервативни страни поддържат концепцията за неповторим незабавен фонд за подсилване на стопанската система на Европейски Съюз.

Особено значимо е обаче страните да лимитират тази незабавна помощ до две години, съгласно днешно изказване на австрийското канцлерство.

В различното предложение, което е обявявано към този момент няколко пъти, четирите страни дават да се разбере, че те няма да се съгласят на сливане на дълга и нарастване на общностния бюджет.

Проектопредложението е забелязано от ДПА.

Неотдавна немският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон предложиха оздравителен проект за 500 милиарда евро за интервала след коронавирусната пандемия.

Идеята е парите да бъдат набирани от Европейската комисия като заеми на финансовите пазари и предоставяни под формата на грантове през бюджета на Европейски Съюз, напомня Българска телеграфна агенция.

" Пестеливата четворка " в Европейски Съюз - Австрия, Швеция, Дания и Нидерландия - е срещу грантовете, призовавайки вместо това за кредитен метод, отбелязва Ройтер

Италия дефинира контрапредложението като " отбранително и несвоевременно ", добавя ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР