Австрия ще спре всички мигранти, опитващи да пресекат границата й,

...
Австрия ще спре всички мигранти, опитващи да пресекат границата й,
Коментари Харесай

Австрия ще спре всички мигранти, опитващи да пресекат границата й

Австрия ще спре всички мигранти, опитващи да пресекат границата й, в случай че не проработят ограниченията за прекъсването им в Гърция и останалите балкански страни, съобщи министърът на вътрешните работи Карл Нехамер, представен от Ройтерс.

"Унгария и Хърватия увериха, че ще пазят границите си ", сподели консерваторът Нехамер в ефира на телевизия ОРФ.

Преминаващите през Балканите мигранти сигурно биха минали през една от двете страни, с цел да стигнат до Австрия, отбелязва Ройтерс.

"Ако хората все пак стигнат до нас, те би трябвало да бъдат спрени ", акцентира австрийският вътрешен министър.

Нехамер сподели, че Австрия е подготвена да си сътрудничи с балканските страни и да им окаже помощ при възможен миграционен напън.

В четвъртък Турция разгласи, че ще разреши на мигрантите да прекосят границите й и да влязат в Европа, макар че през 2016 година пое ангажимент пред Европейски Съюз да ги държи на своя територия.

Съединени американски щати признават правото на Гърция да ползва законите си на своите граници, декларира Държавният департамент във връзка опитите на бежанци и мигранти да навлязат от Турция в Европейския съюз, заяви АНА-МПА.

"Следим от близко обстановката. Призоваваме и двете страни да проявят въздържаност, до момента в който се развива тази обстановка на гръцко-турската граница ", е декларирал чиновник на американското външно ведомство на въпрос на осведомителния уебсайт Hellas Journal.

Представителят на Държавния департамент е призовал Турция и Гърция да дадат уверения, че ще посрещнат обстановката по метод, който дава отговор на интернационалното право за човешките права и за бежанците.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР