Австрия ще сложи край от 1 март на породил полемика

...
Австрия ще сложи край от 1 март на породил полемика
Коментари Харесай

Австрия сваля максималната разрешена скорост по магистралите

Австрия ще постави край от 1 март на породил дискусия опит за увеличение до 140 километра в час на оптималната скорост, позволена по автомагистралите, съобщи Франс прес, като се базира на известие на австрийското държавно управление.

" Това е неприятен сигнал и ми се коства значимо да престанем с това придвижване в неправилната посока ", сподели министърката на околната среда и представителка на Зелените Леоноре Гевеслер, която също по този начин дава отговор и за превоза и инфраструктурата.

Мярката бе въведена през август 2018 година в два сектора с шест ленти на главната автомагистрала, свързваща Виена със Залцбург. Тогава беше вдигната с 10 километра в час оптималната позволена скорост за шофиране в тези сектори. Това беше решено от предходния министър на превоза Норберт Хофер от крайната десница. По това време крайната десница беше част от ръководещата коалиция.

Социалдемократическата съпротива дефинира повдигането на оптималната позволена скорост по автомагистралите като популистка мярка. Организации за отбрана на околната среда също се оповестиха против нея.

Федералната работа за околна среда разгласи на 3 февруари, че излъчванията на парникови газове, отделяни от транспортните средства по австрийските пътища, са се нараснали със 74 % сред 1990 година и 2017 година Силно са намалели тези от преработката на боклуци и тези от жилищата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР