Австрия ще се застъпи пред ЕК за предоставянето на 2

...
Австрия ще се застъпи пред ЕК за предоставянето на 2
Коментари Харесай

Нехамер обеща европари за границата, но не и членство на България в Шенген

Австрия ще се застъпи пред Европейска комисия за даването на 2 милиарда евро на България за отбрана на българо-турската граница, която е и външна за Европейски Съюз. Това разгласи през днешния ден австрийският канцлер Карл Нехамер по време на взаимен брифинг с президента Румен Радев в Елхово.

Канцлерът на Австрия обаче остава на позицията, че Шенгенското пространство не действа вярно и до момента в който не се реформира, страната му няма да поддържа разширението на общността.

„ Защитата на българо-турската граница е отбрана и на границата на Австрия. Затова сме признателни за напъните от българската страна за тази граница, само че благодарността не е задоволителна “, разяснява австрийският канцлер и добави, че е имал опция персонално да се запознае с провокациите по отбраната на границата.

„ Трябва да се надигнем пред обстоятелството, че системата на Шенген е пред огромна рецесия. Системата би трябвало да значи, че вътре в това пространство не би трябвало да има граничен надзор, само че действителността е друга “, уточни още канцлерът на Австрия и акцентира, че първо би трябвало да се укрепи отбраната на границата и да намалеят незаконните мигранти вътре в Шенген, а едвам по-късно да се уголемява зоната за свободно пътешестване.

Нехамер означи, че би трябвало да има съответни ограничения от страна на Еврокомисията за репатриране на съответните лица.

„ Трябва да има явен сигнал на европейско равнище, че външните страни не са сами против този проблем, сами с процедурите за даване на статут за бежанци и това е юридически въпрос, който би трябвало да бъде решен на Европейски Съюз равнище “, означи той.

Очаквайте детайлности.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР