Австрия ще се съгласи да свали възраженията си срещу България

...
Австрия ще се съгласи да свали възраженията си срещу България
Коментари Харесай

Най-накрая позитивна новина за сухопътен Шенген, ето какво може да се случи до няколко месеца

Австрия ще се съгласи да смъкна възраженията си против България и Румъния. Така ще станем част от сухопътния Шенген. Това ще стане в идващите месеци. От своя страна Пактът за миграция ще влезе в действие през идващите години. Той ще се забави поради специфичните центрове с нов развой на скрининг на бежанци. Това съобщи пред NOVA News зам.-директорът на Европейския съвет по външна политика Весела Чернева. 

Според нея в някои страни увеличението на миграционния напън провокира разтърсвания в политическата конюнктура, а Австрия е добър образец. " Крайнодясната партия на свободата набра доста мощ, по тази причина трябваше да има сделка за миграцията. Тепърва би трябвало да бъдат направени техническите елементи по регулациите. Пактът за миграция цели да понижи напрежението от граничните страни на Европейски Съюз. Става дума главно за страни с огромни бежански потоци, които желаят да останат в границите на териториите им - Италия, Испания, Гърция. Страните членки се съгласиха на заслужено систематизиране на мигрантите, няма да има страни, които ще могат да отхвърлят като цяло да оказват помощ ", съобщи тя. 

По думите ѝ форумът в Давос е посетен и от представители на по-далечни страни. " Много по-малко от нормалните водачи участват. Смисълът е да се чуе какво мисли останалия свят. Едно от най-големите достижения са медикаментите против наднормено тегло. За такива неща се приказва в Давос, добре е, че български участници са там ", счита Чернева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР