Австрия ще се присъедини към нарастващия списък на страните, които

...
Австрия ще се присъедини към нарастващия списък на страните, които
Коментари Харесай

Австрия стана поредната държава, която ще забрани TikTok на служебните телефони на правителството

Австрия ще се причисли към възходящия лист на страните, които не разрешават приложението за шерване на видеоклипове TikTok на служебните телефони на държавните чиновници, съобщи министърът на вътрешните работи Герхард Карнер. Решението е взето след съвет от австрийските разследващи служби и няколко специалисти от министерството.

Съединени американски щати, Англия, Съединените щати и няколко други държави-членки на Европейския съюз  към този момент не разрешиха приложението поради боязън от сигурността.

" Федералното държавно управление реши да забрани частното потребление и инсталирането на TikTok на служебните устройства на федералните чиновници " , се оповестява в изказване на австрийското вътрешно министерство, изпратено до Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС. 

" Премахването на приложението има за цел да отстрани в оптималната степен евентуалния достъп до държавна информация " , добави министерството, без да прецизира от по кое време мярката ще влезе в действие.

TikTok е благосъстоятелност на китайска компания, която е подложена на прецизен надзор от страна на държавните управления и регулаторните органи, което поражда рисковия у редица страни по света, че китайското държавно управление може да употребява приложението за събиране на данни на потребителите или за реализиране на своите геополитически ползи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР