Австрия ще се бори с антисемитизма в Европа и ще

...
Австрия ще се бори с антисемитизма в Европа и ще
Коментари Харесай

Себастиан Курц: Австрия ще се бори с антисемитизма в Европа и ще подкрепя Израел

Австрия ще се бори с антисемитизма в Европа и ще поддържа потребностите на Израел в региона на сигурността, съобщи в Ерусалим австрийският канцлер Себастиан Курц, представен от ДПА.

Курц е на тридневно посещаване в Израел в опит да преодолее дипломатическа невъзможност, провокирана от нацисткото минало на крайнодясна партия, която е в съдружното ръководство на Австрия, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Австрия уверено ще се бори с всички форми на антисемитизъм в Европа, бил той съществуващият или някакъв привнесен нов. Ще се постараем да повишим запознатостта на европейците със специфичното състояние и специфичните потребности на Израел във връзка с сигурността ", сподели Курц.

Десноцентристът Курц, който възприема твърда линия към миграционните въпроси, през декември сформира ръководеща коалиция с Австрийската партия на свободата (АПС), предизвиквайки остри реакции.

АПС е учредена от някогашни нацисти след Втората международна война. Нейният водач, вицеканцлерът Ханс-Кристиан Щрахе е имал контакти с радикални десни групировки.

Израел бойкотира всевъзможни контакти с министри от АПС.

Въпреки протеста израелският министър председател Бенямин Нетаняху през днешния ден съобщи, че Курц издига двустранните връзки до нови висоти.

" Вие сте същински другар на Израел и еврейския народ ", сподели Нетаняху, без да загатва протеста на АПС.

Нетаняху похвали Курц и за вчерашното му посещаване на Западната стена - свято еврейско място в Източен Ерусалим, който е считан за окупиран регион от огромна част от интернационалната общественост.

" Надявам се други европейски водачи да последват значимия ви образец ", сподели Нетаняху.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР