Австрия ще подпомогне икономиката си с 38 милиарда евро. Това

...
Австрия ще подпомогне икономиката си с 38 милиарда евро. Това
Коментари Харесай

Австрия, Полша и Канада отпускат милиарди за подпомагане на икономиките си

Австрия ще подкрепи стопанската система си с 38 милиарда евро. Това разгласи австрийският канцлер Себастиан Курц, представен от " Ройтерс ".

Той разясни, че с парите ще оказват помощ на хората да си запазят работата и да е несъмнено, че засегнатите от ковид компании ще останат ликвидни.

" С ясната цел, без значение какво ще е належащо, ние ще се опитаме да подкрепим народа на нашата страна ", даде обещание Курц.

Австрия също ще даде други 9 милиарда евро гаранции, 15 милиарда евро изключителна помощ и 10 милиарда евро данъчни отстъпки, сподели той.

В Австрия с ковид са 1646 души, а четирима са умряли.

Междувременно министър председателят на Полша Матеуш Моравецки разгласи, че фискален пакет от 52 милиарда евро ще подкрепи страната да се оправи с последствията от разпространяването на ковид, осведоми Би Би Си.

Моравецки посочи, че пакетът ще съдържа пет елементи: опазване на работните места, финансиране на бизнеса, опазването на здравето, укрепване на фискалната система и стратегия за обществени вложения.

Според ограниченията страната ще покрие 40% от заплатите на служащите в закъсалите компании, с цел да се избегне редуциране.

Премиерът даде обещание да бъдат отделени средства в поддръжка на опазването на здравето, а също по този начин за обществени вложения, в това число пътища, цифровизация, трансформиране на енергийния бранш и рационализация на учебните заведения.

В Полша има 246 доказани случая и петима умряли.

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо пък разгласи, че федералното държавно управление ще похарчи 82 милиарда $ за ограничения в поддръжка на стопанската система на страната. С парите ще бъдат подкрепени служащите и бизнесът. Предвидени са данъчни отстъпки, осведомят канадски медии.

В Канада има 598 случая и 8 умряли.

По последни данни на Световната здравна организация по света има близо 185 000 доказани случая, а умрелите са повече от 7500. Регистрирани са случаи в 159 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 200 000 случая и повече от 8000 умряли в 155 страни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР