Австрия се противопоставя на премахването на проверките по границите на

...
Австрия се противопоставя на премахването на проверките по границите на
Коментари Харесай

Австрия открито отряза България, Хърватия и Румъния за влизане в Шенген

Австрия се опълчва на премахването на инспекциите по границите на България, Хърватия и Румъния, които са членки на Европейски Съюз, заяви австрийското министерство на вътрешните работи, представено от ДПА.

Тази седмица еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон предложи трите страни да бъдат включени в европейското безвизово Шенгенско пространство, в което няма гранични инспекции.

„ Сега, когато системата на външните граници не работи, не е подобаващ миг да се гласоподаване разширение " (на Шенгенското пространство), съобщи пред вестник " Курир " австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер, който е от консервативната Австрийска национална партия.

В момента Австрия се сблъсква с повишен брой идващи бежанци, които са минали през други страни от Европейски Съюз по така наречен балкански маршрут, с цел да влязат в страната. По данни на вътрешното министерство от началото на годината до австрийската граница са достигнали над 90 000 души. От тях 75 000 не са били регистрирани преди този момент в нито една друга страна от Европейски Съюз.

Гласуването за присъединението на трите страни към Шенгенското пространство е планувано за 8 декември. Решението би трябвало да бъде взето с единогласие.

В Шенгенско пространство, което сплотява 26 страни, значително няма гранични инспекции и това разрешава на хората да пътуват, работят и живеят в друга страна без визи или разрешителни.

България, Румъния, Хърватия, Ирландия и Кипър са единствените страни от Европейски Съюз, които не са част от Шенгенското пространство, до момента в който страни, които са отвън Европейски Съюз - Исландия, Норвегия, Швейцария и Лихтенщайн, са негови членове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР