Австрия само ще спечели, ако България влезе в Шенген. Това

...
Австрия само ще спечели, ако България влезе в Шенген. Това
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Австрия само ще спечели, ако България влезе в Шенген

Австрия единствено ще завоюва, в случай че България влезе в Шенген. Това разяснява министър-председателят акад. Николай Денков минути преди да излети за Виена.
 
" С визитата през днешния ден целим да разбираем ясно на австрийското общество преди всичко и оттова на австрийските политици, че за австрийците е по-добре България и Румъния да бъдат в Шенген. Така могат да си обезпечат по-добре предпазени външни граници, по-малко миграция в Европа, оттова по-малко мигранти в самата Австрия, по-евтини храни, по-ниска инфлация, по-стабилна енергийна сигурност. Това са причини, които са ясни, къси и ще ги обясняваме до момента в който бъдат чути ", сподели Денков, представен от Българска национална телевизия.
 
Днес няма да получим отговор от австрийския канцлер по въпроса за влизането на страната ни в Шенген, безапелационен е Денков. " Това е развой, който изисква да се намерят решения на европейско равнище ", акцентира министър председателят.
 
" Изключването на България и на Румъния от Шенген, несъмнено ощетява българските и румънските жители, само че то ощетява и жителите на другите страни ", безапелационен е министър-председателят.
 
Премиерът ще се срещне с австрийския канцлер Карл Нехамер. Двамата ще имат среща на четири очи, след което ще се проведат двустранни диалози с присъединяване на българската делегация, в която са включени министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова.
 
Премиерът акад. Николай Денков ще посети също австрийския парламент, където ще организира среща с ръководителите на комисиите по въпросите на Европейски Съюз, по външна политика, по вътрешни работи, както и с ръководителя на парламентарната група " Австрия-България, Румъния " доктор Харалд Трох и с народни представители от разнообразни политически обединения.
 
В рамките на визитата акад. Денков ще се срещне също с ръководителя на Обединението на австрийските индустриалци Георг Книл и висши мениджъри на огромни австрийски компании, които оперират на българския пазар.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР