Австрия призова сърбите и турците, имигрирали в Западна Европа, да

...
Австрия призова сърбите и турците, имигрирали в Западна Европа, да
Коментари Харесай

Австрия призова сърбите и турците в Европа да не тръгват към родината си

Австрия прикани сърбите и турците, имигрирали в Западна Европа, да не се пробват да се върнат в страните си, употребявайки сухопътен превоз, защото поради епидемията от новия ковид унгарската граница остава херметично затворена за тях, съобщи Франс прес.

От понеделник Унгария позволява единствено на свои жители да влизат в страната и заяви за това решение едвам няколко часа авансово, с което провокира огромни тапи в Австрия и Словакия - нейни съседки откъм запад и север.

След това Будапеща склони да бъдат основани " филантропични коридори ", отворени нощем, с цел да могат румънски и български служащи да се връщат в родината със единодушието на тамошните управляващи.

Унгария не позволява обаче през тях да пътуват сърби и турци заради опасения да не останат блокирани в страната, защото Сърбия и Турция също са затворили границите си.

" Моля, не се опитвайте да минете границата, няма да ви се позволи, това е изцяло безсмислено ", предизвести австрийският вътрешен министър Карл Нехамер. Той напомни, че транспортите доста се забавят и това заплашва доставките на артикули от първа нужда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР