Австрия предвижда пълен локдаун за неваксинираните жители при нов скок ...

Австрия предвижда пълен локдаун за неваксинираните жители при нов скок

Австрия готви затваряне на неваксинираните при скок на болните

Австрия планува цялостен локдаун за неимунизираните поданици при нов скок на инфектираните с ковид . Към тристепенния проект на ограниченията се прибавят още две нови степени, които засягат лицата без имунизация .

При четвърта степен ще важи правилото само имунизираните и оздравелите да имат досег до заведенията за хранене, хотелите и всеобщите мероприятия, както и до лечебните заведения и домовете за стари .

А при крайната пета степен се вкарва цялостен локдаун за неимунизираните .

Новите ограничения за надзор на ковид бяха обявени нощес от канцлера Александър Шаленберг и здравния министър Волфгант Мюкщайн.

В финалното пето равнище на лишения , всички лица, които не могат да докажат имунизация или скорошно преболедуване на коронавирус , няма да могат да напущат жилищата си, с изключение на за извършване на покупки в питателен магазин, посещаване на доктор или аптека и отиване на работа.

На този стадий страната е още в първо равнище на лишения , което влезе в действие от 15 септември.

Въпреки това има нарастване на хората в натоварените отделения и в случай че болестта продължи да се популяризира , напълно скоро може да се премине към следващото, второ равнище . При него в нощните заведения и на обстоятелства с повече от 500 индивида ще могат да влизат единствено имунизирани и излекувани. При тази позиция към този момент няма да се одобряват безплатните антигенни проби като „ пропуск” за заведения и обстоятелства .

Канцлерът Шаленберг изрази вяра , че предвиждането на строги лишения ще стимулира повече хора да се имунизират , само че съобщи , че имунизацията в страната остава доброволна.

Източник: dnes.bg