Австрия потвърди първи случай на маймунска шарка. 35-годишен мъж е

...
Австрия потвърди първи случай на маймунска шарка. 35-годишен мъж е
Коментари Харесай

Австрия потвърди първи случай на маймунска шарка

Австрия удостовери първи случай на маймунска шарка. 35-годишен мъж е бил признат в болница във Виена с типичен признаци на болестта.

Австрийските здравни управляващи се пробват да проследят контактите на мъжа. Повече от 80 случая на маймунска шарка досега са открити в 15 страни в Европа, Съединените щати, Канада, Австралия и Израел.

Вирусът е постоянно срещан в елементи от Централна и Западна Африка, не се популяризира елементарно и протича леко. Въпросът беше разискван на конгрес на Световната здравна организация в Женева.

Генералният секретар на Организацията Тедрос Гебрейесус акцентира, че светът е изправен пред големи провокации, в това число COVID-19, войната в Украйна и маймунската шарка. П

андемията сигурно не е завършила, макар спада в броя на случаите след пика на вълната на разновидността омикрон, предизвести генералният секретар на Световната Здравна Организация.

" Това не е приключитело на никое място, до момента в който не завърши на всички места. Броят на записаните случаи нараства в близо 70 страни от всички райони и това се случва в свят, в който броят на осъществяваните проби спадна внезапно. Смъртните случаи порастват в моя континент Африка - континентът с най-ниското имунизационно покритие. Този вирус ни изненадва на всяка крачка и не можем да предвидим разпространяването и интензивността му ", съобщи Тердос Аданом Гебрейесус, общоприет секретар на СЗО.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР